Al sinds ik op de middelbare school zat heb ik interesse in filmeducatie. Tijdens mijn schooltijd was er nog geen filmeducatie. Daarom ben ik er in gaan verdiepen door het maken van een eigen film voor mijn eindexamen kunst. Door mijn enthousiasme voor filmeducatie en organisatorische vaardigheden kan ik nu meewerken aan het implementeren van filmeducatie in het onderwijs.

Ik organiseer bijeenkomsten voor docenten over filmeducatie. Ik kan netwerken opzetten van filmeducatie-aanbieders en geïnteresseerde scholen. Verder specialiseer ik mij ook in het doen van behoeftenonderzoek bij scholen met betrekking tot filmeducatie. in 2023 ben ik gestart als Creatief Rondleider bij Deventer schouwburg. Hier geef ik rondleidingen aan basis en middelbaar onderwijs, vertel ik wat over het gebouw en probeer ik de kinderen te inspireren over theater met mijn passie voor theater en film.

Ik heb bij Theater Orpheus in Apeldoorn mijn eigen Masterclass filmmuziek georganiseerd in 2022. Deze werd getoond aan een middelbare schoolklas in de middag en in de avond voor bezoekers. Tijdens deze Masterclass Filmmuziek werd er door een filmcomponist verteld over wat filmmuziek is en hoe een componist te werk gaat. Dit met verschillende voorbeelden van filmmuziek die live werden gespeeld door het Dutch String Collective.

Masterclass Filmmuziek in Theater Orpheus, foto gemaakt door Viktoria Meskenaite Photography